"Avrupa Uluslararası Yükümlülüklerini Uygula!"

Uluslararası Af Örgütü, Macaristan'da ve Yunanistan'ın Kos (İstanköy) adasında yaşanan mülteci krizinin ardından bir açıklama yayımladı. Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktör Yardımcısı Gauri van Gullik tarafından yapılan açıklamada, Avrupalı liderlerden uluslararası yükümlülüklerin uygulaması istendi.

Açıklamada şöyle denildi: "Avrupa bir bütün olarak son yılların en büyük insanlık testiyle yüzleşirken, şimdiye kadar Avrupalı liderler acınası bir şekilde başarısız oldu. Kriz, Avrupa'ya gelen insanlar değil, kriz ne yazık ki Avrupa'nın yetersiz tepkisi. Bizim Avrupalı liderlere mesajımız net ve tutarlı: İhtiyacı olanları korumaya yönelik uluslararası yükümlülükleri uygulamak."

Gauri van Gulik sözlerine şöyle devam etti: "Daha fazla çit veya dikenli tele yeter. Daha fazla biber gazı ve ses bombasına yeter. Daha fazla mültecinin tehlikeli yolculuklarda sıkışık, cehennemvari koşullarda ölmeye zorlanmasına yeter!"