Gökkuşağını ODTÜ'ye geri getirin

KAMPANYA SONA ERDİ

Çağrımıza yanıt verdiğiniz ve dayanışma gösterdiğiniz için teşekkürler. Tüm bunlar her zamankinden daha önemli. 10 Mayıs’ta, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Onur Yürüyüşü düzenlemek istedi, ancak kampüse polis çağrıldı ve polis öğrencilerin dağılması için biber gazı, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Polis müdahalesini kınıyor ve polisin aşırı güç kullandığına ilişkin haberlerin derhal soruşturulmasını talep ediyoruz. #ODTÜOnurYürüyüşü #ODTÜyeRenkVer #GökkuşağınıODTÜyeGeriGetirin @odtülgbti ile dayanışmaya devam!

GÜNCEL KAMPANYALAR

492 kişi bu formu doldurdu.

Ilık bir bahar günü büyük bir kalabalığın neşe içinde toplandığını hayal edin. Yüzlerce genç, boyanmış yüzleri ve kutlama kıyafetleriyle bayraklar sallıyor ve ilgi çekici sloganlar atarak okudukları üniversitenin kampüsündeki geniş yeşil alanda dolaşıyorlar. Gökkuşağı bayrakları dört bir yana renk saçıyor. Son sekiz yıldır yaptıkları gibi, bu yıl da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştiriyorlar.

10 Mayıs’ta kutlama yapmak için bir nedenleri daha var: Mahkeme, 2017’den beri Ankara’daki tüm LGBTİ+ etkinliklerine uygulanan genel yasağın hukuka aykırı olduğuna hükmetti! Bu karar, söz konusu yasağa ilk günden beri itiraz eden Türkiye’deki LGBTİ+ örgütleri adına büyük bir zaferdir.

Ancak Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmesine izin verilmeyeceği duyuruldu. Her yıl kampüste düzenlenen ve bu yıl 10 Mayıs’ta yapılması planlanan Onur Yürüyüşü, 6 Mayıs'ta, mahkeme kararına rağmen, yasaklandı.

“Bizim için Onur Yürüyüşü, kampüste bir araya gelebileceğimiz ve kendimizi olduğumuz gibi ifade edebileceğimiz tek gün. Diğer ülkelerdeki birçok akranımız gibi, yalnızca LGBTİ+ topluluğunu kutlamak istiyoruz. Herkesten bizimle dayanışma içinde olmalarını ve bu yıl da ODTÜ’de Onur Yürüyüşünü gerçekleştirebilmemize destek olmalarını istiyoruz.”
- ODTÜ öğrencisi Melike Balkan

ODTÜ Rektörü geçen yıl da Onur Yürüyüşünü yasaklamak istedi. Fakat uluslararası tepkiler sayesinde kararından vazgeçmek zorunda kaldı ve böylelikle öğrenciler yürüyüşü gerçekleştirebildi.

ODTÜ öğrencileri için bu yıl da desteğiniz gerekli. Öğrencilerin Onur Yürüyüşüne katılma ve kutlama hakkı, rektörün hukuka tamamen aykırı kararıyla ellerinden alınamaz. ODTÜ Rektörü Prof. Mustafa Verşan Kök, doğru olanı yapmalı ve öğrencilerin huzur ve neşe içinde yürüyebilmesini sağlamalıdır.

ODTÜ Rektörü Prof. Mustafa Verşan Kök’e yazarak, ODTÜ’deki Onur Yürüyüşünün güven içinde gerçekleştirilmesini sağlamasını isteyin.