Yemen: MSF hastanesinin bombalanması içler açısı bir saldırı

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun, Yemen'deki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından desteklenen bir hastaneyi havadan bombalamasının ardından bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Hastanenin bombalanması savaş suçuna bedel olabilecek menfur bir saldırıdır" denildi.

MSF'in Temmuz 2015'de desteklemeye başladığı ve o tarihten bu yana 4611 hastayı tedavi eden The Abs Taşra Hastanesi, yerel saatle 15.30'da vurulmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Vekili Magdalena Mughrabi, "Bu hastanenin bombalanması, kendilerini en zor koşullarda hasta ve yaralı insanlara adamış tıbbi personelin de aralarında bulunduğu sivillerin hayatlarına mal olan menfur bir harekettir. Tıbbi tesisleri kasten hedef almak, savaş suçuna bedel olabilecek uluslararası insancıl hukukunun ciddi bir ihlalidir. Bu saldırının ayrıntıları kapsamlı ve bağımsız bir şekilde soruşturulmalıdır" dedi.

Mughrabi sözlerini şöyle devam ettirdi: "Hastaneleri hedef alan hukukdışı saldırılar zincirinin son halkası olarak görülen dünkü hava saldırısı, sivillerin hayatının hiçe sayılmasının endişe verici olduğunun altını çiziyor."