Rusya: Kilisede Pokemon Go oynadığı için hapsedilen blogger derhal serbest bırakılsın!

Rusya'nın Yekaterinaburg kentinde yaşayan Ruslan Sokolovski isimli bir blogger'ın, kilisede Pokemon Go oynarken çekilmiş video'sunu internette paylaşmasından sonra tutuklanması üzerine Uluslararası Af Örgütü bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "bu ifade özgürlüğüne yönelik saçma bir saldırıdır" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, "Kilisede Pokemon Go oynadığı için demir parmaklıklar ardına gönderilen Rus blogger vakasının absürtlüğü, yetkililerin ifade özgürlüğüne bu kadar az saygı duyduğu vakit neler olacağını gösteriyor. Sokolovski'nin davranışları bazıları tarafından saygısızca görülse dahi, devletler sadece dini hassasiyetlere saldırdığı gerekçesiyle bireyleri hapsetmemelidir" dedi.

Blogger Ruslan Sokolovski, Rus devlet televizyonunun "dini alanlarda pokemon yakalanmaması, aksi takdirde kişilerin cezai işlemle karşılaşabileceği uyarısı" yayımlanmasının ardından 11 Ağustos günü kasten bir kiliseye gitmiş ve orada Pokemon Go oynamıştı. Eğer Sokolovski mahkum edilirse beş yıla kadar hapiste kalabilecek