Nihat Kazanhan Davası – 12 Ağustos 2016 - Sekizinci Duruşma

Nihat Kazanhan davasının sekizinci duruşması, 12 Ağustos 2016’da Cizre Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Tutuklu sanık Mehmet Nurbaki Göçmez ile tutuksuz diğer dört sanık, SEGBİS yöntemiyle ayrı illerden duruşmaya katıldı. Mehmet Nurbaki Göçmez, önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanıkların tamamı ise, Nusaybin, Silopi ve Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve beraberinde yürütülen operasyonlarda etkin bir şekilde görev aldıklarını belirterek beraatlerini talep ettiler.

Sanık polisler ve avukatlarının ifadelerinden sonra söz alan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi,  soruşturmanın derinleştirilmesi halinde ortaya başka gerçeklerin ortaya çıkabileceğini belirtti. Kazanhan ailesinin avukatlarından Rojhat Dilsiz ise, sanık polislerin Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkilerinin olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti ise,  tutuklu polis memuru Mehmet Nurbaki Göçmez’in tutukluluğunun devamına, tutuksuz dört polis memurunun ise tutuklama taleplerinin reddine karar verdi.  Bir sonraki duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olarak belirlendi.

Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nden Mehmet Onur Yılmaz gözlemledi.