Mursi kararı "adalet komedisi"

Uluslararası Af Örgütü, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına mahkum edilmesinin "adalet komedisi" olduğunu belirterek, Mursi'nin ya yeniden adil şekilde yargılanması ya da serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Örgütten yapılan açıklamada, "Muhammed Mursi'nin bugün 20 yıl hapis cezasına mahkum edilmesi adalet komedisidir. Verilen karar bir kez daha Mısır adalet sisteminin Müslüman Kardeşler üyeleri ile eski cumhurbaşkanının destekçilerini adil yargılayamadığını ortaya koymuştur" denildi.

Mursi'nin sivil mahkemece adil ve uluslararası standartlar çerçevesinde yeniden yargılanması veya serbest bırakılması çağrısında bulunan Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Hassiba Hadj Sahraoui'nin görüşlerine yer verdi. Sahraoui, "Bu karar Mısır adalet sisteminin bağımsız ve tarafsız olduğu yanılsamasını darmadağın etmiştir. Mursi'nin mahkumiyeti bozulmalı ve yetkililer ya sivil bir mahkemede kendisini yeniden yargılamalı ya da serbest bırakmalıdır" dedi.