Eski direktörümüz ve insan hakları savunucusu Murat Çekiç'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin 2006 yılından beri üyesi, 2010-2015 yılları arasında direktörlüğünü yapmış çalışma arkadaşımız, insan hakları savunucusu ve aktivisti Murat Çekiç’i kaybettik. Çok üzgünüz.

1982 doğumlu Murat, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuydu. Çalışma hayatının tamamını sivil toplum kuruluşlarında hak temelli çalışmalar yaparak geçirdi. İnsan Hakları Ortak Platformu’nda başlayan çalışma hayatına; Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi direktörü, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı direktör yardımcısı, Türkiye Avrupa Vakfı kıdemli danışmanı olarak devam etti. Halen Etkiniz AB Programı’nda Sivil Toplum Kapasite Geliştirme kilit uzmanı olarak çalışıyordu.

LGBTi+ hakları, insan hakları, ayrımcılık ve STK yönetimi konularında ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık yaptı. Birçok derneğin kurucusu, üyesi ve aktivistiydi. Tüm hayatı hak mücadelesi ile geçen Murat bir süredir yaşadığı Berlin’de Sosyal Hizmet alanında yüksek lisans yapıyordu.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nde 2005-2010 yılları arasında gönüllü İnsan Hakları Eğitimi koordinatörlüğü görevini de üstlenen Murat ile 2012-2015 yılları arasında birlikte çalıştık. En kötü zamanlarımızda bile morali ve neşesi hiç eksilmeyen, esprili, yaratıcı, dayanışmacı, iletişimi güçlü ve çok iyi bir insandı. Çok sayıda derneğin ve insanın hayatına dokundu ve iz bıraktı. Biz dostları için çok büyük ve acı bir kayıp. Seni çok özleyeceğiz Murat.

Ailesinin, dostlarının, sevenlerinin ve insan hakları savunucularının başı sağ olsun.

Selma Kanbur Yılmaz

UAÖ YK Başkanı